GÜSİAD 2012–2013 Dönemi Burs Başvurularını Başlattı

GÜSİAD 2012–2013 Dönemi Burs Başvurularını Başlattı
Yayınlama: 02.10.2012
A+
A-

GÜSİAD, eğitime verdiği önemi yeni projelerle sürdürmeye devam ediyor. Bugüne kadar Gümüşhane merkez ve ilçelerinde eğitim amaçlı fiziki mekânların yapımına katkı sağlayan derneğimiz, aynı zamanda çok sayıda öğrenciye burs desteği sunarak gençlerin eğitim hayatına destek olmuştur.

Bu dönem ise GÜSİAD olarak yeni ve kapsamlı bir eğitim projesini hayata geçirme heyecanı yaşanmaktadır. Mülkiyeti GÜSİAD ve Gümüşhane Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne ait olan Esenyurt’taki arsa üzerine, öğrenci yurdu, ofisler ve sosyal hizmet birimlerinden oluşan çok amaçlı bir proje planlanmıştır. Proje kapsamında market gibi gelir getirici alanlar da yer alacak olup, tamamlanmasının ardından İstanbul’da öğrenim gören öğrencilerimizin barınma sorununa önemli ölçüde katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Yaklaşık 1.000 m² arsa üzerinde, 2.500 m² kapalı alana sahip olacak proje için ruhsat başvurusu Esenyurt Belediyesi’ne yapılmıştır. Proje sürecinde, Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Necmi Kadıoğlu’nun her aşamada destek verdiği ifade edilmiştir.

Ruhsat sürecinin kısa sürede tamamlanarak inşaata başlanması planlanmaktadır. Yaklaşık 2.000.000 TL bütçeye sahip olan proje, büyük ölçüde iş insanı hemşerilerimizin katkılarıyla, imece usulü hayata geçirilecektir. Bu nedenle, geçmiş yıllarda burslara destek veren hemşerilerimizden bu yıl ağırlıklı olarak proje için katkı talep edilecektir.

Bu kapsamlı yatırım nedeniyle, 2012–2013 eğitim-öğretim döneminde burs imkânları geçmiş yıllara göre sınırlı tutulacaktır.

GÜSİAD Yönetim Kurulu’nun Burs Kararları

GÜSİAD Yönetim Kurulu’nun 28 Eylül 2012 tarihli toplantısında burslarla ilgili aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  1. Hazırlık sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine burs verilmeyecektir.

  2. Ara sınıflarda (2, 3, 4 veya 5. sınıf) okuyan öğrenciler arasından, akademik başarısı yüksek olan ilk 150 öğrenciye burs sağlanacaktır.

    • Başarı kriteri: En az 3.00/4.00 veya 75/100 not ortalaması

    • Öğrencilerin derneğe başvuru yapmaları zorunludur.

  3. Geçen yıldan burs hakkı kazanmış ancak ödeme yapılamamış az sayıdaki öğrenciye, öğrencilik durumlarını belgelemeleri halinde öncelik tanınacaktır.

  4. Babası vefat etmiş olan tüm öğrencilere, sınıf farkı gözetilmeksizin burs verilecektir.

  5. Burs başvuruları 1–31 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvurular, Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Tahsin Söğüt, Yaşar Topçuoğlu ve Süleyman Aydın’dan oluşan GÜSİAD Burs Komisyonu tarafından titizlikle değerlendirilecektir.

Başvuru Şekli

Belirlenen esaslara uygun olan öğrencilerin, www.gusiad.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu eksiksiz ve okunaklı şekilde doldurmaları ve istenen belgeleri posta yoluyla ya da elden GÜSİAD – Gümüşhane Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Yeni eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dileriz.

Doç. Dr. Kenan AYDIN
GÜSİAD Genel Başkanı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.